GIVEAWAY: Preventieve behandeling tegen mijten & luizen

Update 25/10: De winnaars zijn inmiddels bekend! Van harte Anneke Rombouts, Sara Swenne en Iso Iana!

Als je Pumps & Paarden al langer volgt, dan klinkt de naam ‘Finecto‘ inmiddels wel bekend in de oren. Dit merk maakt 100% natuurlijke supplementen tegen mijten en luizen en twee jaar geleden mocht ik voor het eerst twee potten weggeven – om jullie kennis te laten maken met dit merk. Ik kreeg toen zoveel lieve berichtjes van jullie, allemaal met paardjes die zoveel last en jeuk hebben, dat Finecto en ik besloten om deze winactie nog een paar winters te blijven herhalen!

 

 

 

Nu al beginnen met de behandeling tegen mijten en luizen?
Heeft je paard (bijna) iedere winter last van mijten of luizen, dan kun je het beste in het najaar al beginnen met preventief behandelen, zodat je het voor komende winter kunt voorkomen. Begin met behandelen zo rond de periode dat de wintervacht begint te komen, meestal oktober dus. Wanneer de temperatuur onder de 15 graden komt, zoeken mijten en luizen de warmte op in de vacht van je paard. Eitjes van vorig jaar komen uit en gaan op zoek naar eten. Om te voorkomen dat deze uitgroeien tot volwassen mijten en zelf nieuwe eitjes gaan leggen, kun je ze beter voor zijn. Pas achteraf behandelen, als er al veel te veel mijten en luizen zijn, is een stuk lastiger! Paarden die jeuk hebben schuren hun huid open, waarna die wondjes ook weer gaan jeuken en zo komt je paard vanzelf in een negatieve spiraal. Gewoon in oktober al beginnen dus, zo voorkom je een hoop jeuk en leed.

 

Wat is Finecto+ Horse precies?
Het product Finecto+ Horse is ontwikkeld om mijten en luizen tegen te gaan. Het is een 100% natuurlijk poeder die je door het voer van je paard mengt. De werking is eigenlijk heel simpel: de poeder zorgt ervoor dat mijten en luizen je paard vinden ‘stinken’. Het maakt het bloed onverteerbaar, waardoor je paard minder aantrekkelijk wordt voor de beestjes. (En tevens ook voor muggen en andere insecten) Ook belangrijk: omdat het product er simpelweg voor zorgt dat je paard minder lekker ruikt voor beestjes, kunnen ze niet resistent worden.

 

Do’s en don’ts bij een mijtenallergie
Naast het preventief voeren van Finecto+ Horse zijn er nog een aantal tips en tricks om irritatie te voorkomen:

Do: Laat een diagnose stellen d.m.v. microscopisch onderzoek. Alleen dan weet je of het daadwerkelijk een mijtenallergie is. Symptomen als jeuk, stampen en scheuren kunnen namelijk ook andere oorzaken hebben.

Do: Besteed aandacht aan de omgeving van je paard. Mijten vestigen namelijk niet alleen op het paard zelf. Was daarom alle dekjes, dekens en borstels. Behandel ook de paarden die drager zijn.

Don’t: Chemische middelen gebruiken. Mijten worden namelijk al snel resistent voor chemische middelen.

Do: Let op de suikers in voeding. Mijten zijn gek op suiker! Probeer dit daarom zoveel mogelijk te beperken.

Do: Check de weerstand van je paard. Anders is het eigenlijk dweilen met de kraan open. Een supplement om de weerstand van je paard en de lever en nieren een boost te geven, is bijvoorbeeld die van Heltie Horse.

Don’t: Te lang wachten met behandelen. Hoe langer je wacht, hoe meer eitjes er in de vacht komen te zitten en er sneller wondjes kunnen ontstaan.

 

Win een pot Finecto+ Horse!
Omdat we ook deze winter weer paarden en eigenaren willen helpen met dit irritante probleem, mag ik namens Finecto drie potten weggeven. Super lief! Kans maken op een pot? Laat dan een reactie achter op mijn Facebookpagina, onder het bericht over Finecto (klik hier). Like ook even de Facebookpagina van Finecto, zodat je ook na mijn winactie nog op de hoogte blijft van hun andere acties (klik hier).

#advertorial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *