GIVEAWAY: Win een sportmassage voor je paard!

Update 17/6: De winnaar is inmiddels bekend! Erika, van harte gefeliciteerd!

De afgelopen tijd heb ik super leuke winacties online gezet, en vandaag voeg ik er gewoon weer eentje toe! Ik mag vandaag namelijk een sportmassage voor je paard weggeven. Een fijne oppepper voor je paard!

 

LijntjeLijn

 

Door de ogen van een paardensportmasseur
Isabelle Weijling is gediplomeerd instructeur, jurylid én paardensportmasseur. Met al deze ervaring en diploma’s is ze op 1 juni 2017 haar eigen bedrijf begonnen: Paarden Sportmassage & Instructie Isabelle Weijling. Ik ken Isabelle al vanaf de basisschool, dus het leek ons super leuk om na zo’n bijna twintig jaar samen te werken met onze twee bedrijven! We besloten om een winactie op te zetten, waarbij we een sportmassage onder Pumps-lezeressen verloten.

Waarom een sportmassage?
Isabelle vertelt: “Een paarden sportmassage kan veel bijdragen aan je dagelijkse training. Wanneer je intensief rijdt kunnen de spieren van je paard teveel belast worden, waardoor er spierproblemen ontstaan. Hierdoor verliest je paard kracht en worden sommige spiergroepen ‘geblokkeerd’. Door dit signaal te negeren (of niet te herkennen) kan je paard zich uiten door stijf gedrag te vertonen. Je paard is minder flexibel en kan soms narrig reageren op bepaalde oefeningen. Met massages kun je de stijfheid verminderen en je paard weer soepel krijgen.

Ook wanneer je paard geen spierproblemen heeft, is een massage een fijne toevoeging. Voorkomen is immers beter dan genezen! Door regelmatig te masseren blijft je paard flexibel en soepel, waardoor er minder snel blessures kunnen ontstaan.” Massages zijn goed voor o.a.:

 • Spierspanningen
 • Paarden die snel stress ervaren
 • Het bevorderen van ontspanning
 • Het verbeteren van prestaties
 • Het voorkomen van beschadiging

 

paardensportmassage

 

Hoe gaat zo’n behandeling in z’n werk?
Isabelle vertelt: “Zodra ik de opdracht krijg om een paard te behandelen, stuur ik als eerste een anamnese formulier naar de eigenaar toe. Op zo’n formulier van de eigenaar alle ‘voorgeschiedenis’ van het paard kwijt. Wat zijn dagelijkse bezigheden zijn, of er rijtechnische problemen zijn, et cetera. Zo krijg ik een goede eerste indruk van het paard.

Eenmaal op de locatie aangekomen, vraag ik het paard eerst op een grote volte in stap, draf en galop. Daarna rechtuit op een harde ondergrond. Zo kan ik zien of het paard eventuele afwijkingen heeft in zijn lichaam en/of beweging. Hierna zetten we het paard in zijn vertrouwde omgeving, waar hij volledig ontspannen kan staan. Voor het ene paard is dit de wasplaats, maar voor het andere paard is dit zijn box. Met een algemene palpatie (het voelen met de handen) kijk ik het paard na voor een eerste indruk. Hierbij controleer ik op wondjes, spierspanning en andere afwijkingen.

Na deze checks start de massage. Ik behandel het hele paard: voorhand-middenhand-achterhand. Na deze drie stappen ga ik nog eens terug naar de plek waar het paard het meeste ondersteuning nodig had. Deze regio neem ik dan nogmaals even mee. Een behandeling duurt in totaal ongeveer anderhalf uur. Hierna moet het paard tien minuten stappen op een harde ondergrond, om de doorbloeding en het afvoeren afvalstoffen te stimuleren. De 1e dag na de behandeling mag het paard zo’n 20 minuten ontspannen lang-laag aan de longeerlijn. De 2e dag mag de ruiter weer op het paard, maar wel met een rustige en ontspannen training.”

Meer info? Klik hier op de website van Isabelle Weijling. (Oh, en 24 juni organiseert ze een spring- en crossclinic in Noord-Holland, aanrader!)

 

Win een sportmassage!
Yes, zoals eerder al gezegd mag ik dus één sportmassage verloten! Wel belangrijk om te weten: deze winactie is alleen geldig voor Pumps-lezeressen die in Noord-Holland wonen. Kans maken? Zo doe je mee:

Stap 1: Like Paardensportmassage & Instructie Isabelle Weijling op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
Stap 2: Laat op mijn eigen Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet.

Meedoen kan tot 17 juni, veel geluk!

1 comment

 1. ReplyYaël

  Geachte mevrouw,

  Ik zou heel graag mee willen doen omdat me paard dit heel erg verdient zo’n massage . Aangezien ze altijd zo haar best doet en goede prestatie levert op wedstrijden.😍😍😍

  En ze mag nu wel een keer genieten en zo kan ze weer een beetje gaan ontspannen.🍀🍀🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *