TRIED & TESTED: Blauwe ANKY rijbroek met siliconen zitvlak

Onlangs kreeg ik de vraag of ik een nieuwe rijbroek van ANKY wilde testen: de Stone Taped rijbroek. Daar zeg ik uiteraaaard geen nee tegen, dus ik lééfde de afgelopen weken in deze rijbroek.

Kijk mee naar mijn foto’s!

 

55C

2B

3B

4B

1B

 

B

 

Wat: De ‘Stone Taped Breeches’ van ANKY
Prijs: €179,95
Waar te koop: Bij (bijna) alle ANKY dealers, waaronder Epplejeck (klik hier!)

Productkenmerken:

  • Hoge taille
  • Siliconen zitvlak
  • Rechtsvoor een kleine zak met blinde rits bedekt met blauwe sierband
  • Blauwe strass steentjes op de voor- en achterzakken
  • Elastiek bij de enkels
  • Verkrijgbaar in blauw en wit

 

Mijn ervaringen:
Gelijk toen ik deze rijbroek zag, was ik verliefd. De broek heeft een prachtige kleur blauw, die je eigenlijk in het echt moet zien. Zo moeilijk om het op de foto te zetten! De broek heeft daarnaast ook heel chique details: kleine, blauwe steentjes op de broekzakken. LOVE IT!

Model
Zoals je op mijn foto’s kunt zien, heeft de broek een hoge taille. Aan de bovenkant zit een brede ‘band’ met aan de achterkant in het midden een klein splitje. Ik vind het er super chique uit zien en het zit ook nog eens heel fijn! Ik rijd sowieso graag in rijbroeken met hoge taille. Het zit een stuk comfortabeler en je kunt gemakkelijk je shirt in je broek stoppen (zonder dat ‘ie er steeds weer uit floept).

Ik vind de broek ontzettend mooi zitten. Een mooi lengte (zelfs voor mij, met mijn 1.66m) en het siliconen zitvlak zit dan ook precies op de goede plek. De broek zit mooi om de benen, maar niet zo strak dat je jezelf na afloop moet uitpellen. Ook een dik pluspunt: het elastische gedeelte bij je enkels. Klittenbandsluitingen zijn nu toch wel echt verleden tijd!

Siliconen zitvlak
Een siliconen zitvlak: je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk. Vanwege zadelproblemen heb ik de afgelopen tijd regelmatig zonder zadel gereden en ik moet zeggen dat zo’n zitvlak dan toch wel érrug fijn is! Het zitvlak zorgt ervoor dat je lekker stevig zit, maar tegelijkertijd houd je wel je bewegingsvrijheid.

Dit siliconen zitvlak ziet er ook eens heel tof uit, de siliconen zijn namelijk in de vorm van kleine pijltjes. De stof ‘eronder’ is vrij glad om te voorkomen dat je echt muurvast zit aan je zadel.

 

Al met al vind ik het een ontzettend fijne rijbroek en ik weet zeker dat ik ‘m nog héél veel ga dragen. Chique én comfortabel in één broek, love it! Ik raad ‘m iedereen aan. Ik weet het: de broek is nogal prijzig, maar dan heb je ook wat. Als paardeneigenaren hebben iedere dag een rijbroek aan, dus die mag dan ook wel een beetje knap zijn, toch?! 😉

Wat vinden jullie van de broeken van ANKY? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

1 comment

  1. ReplyPhileine

    Ik vind ze super gaaf, alles van Anky vind ik trouwens erg mooi. Ik zou graag een uitnodiging willen om kleding van Anky te mogen testen (heb maat s). Mijn eerste pony heb ik nu sinds afgelopen december en over 2 weken mag ik naar de NK, zou zo graag willen stralen daar in anky kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *