TRIED & TESTED: Rijbroek met siliconen zitvlak

In de rubriek Tried & Tested schrijf ik reviews over producten die ik uitvoerig gedragen en/of uitgeprobeerd heb. Zo hoef jij nooit meer een miskoop te doen! Dit keer: een rijbroek met siliconen zitvlak van webshop WW Hippique!

ervaringen siliconen rijbroek ww hippiqueervaringen siliconen rijbroek ww hippique

ervaringen siliconen rijbroek ww hippique

 

Wat: Bruine rijbroek met siliconen zitvlak
Prijs: €84,95
Waar te koop: WW Hippique, klik hier!

Productkenmerken:

 • Full seat silconen zitvlak
 • Zorgt voor een betere grip in het zadel
 • Verkrijgbaar in zwart, bruin en donkerblauw
 • Verkrijgbaar in maat 34 t/m 44

 

Mijn ervaringen
Een tijd geleden vertelde Melinda, eigenaar van webshop WW Hippique, dat haar nieuwe broeken binnen waren gekomen; broeken met siliconen zitvlak. Dat hoef je mij niet een tweede keer te vertellen, ik was al een langere tijd op zoek naar een siliconen rijbroek om eens uit te proberen en om erover te schrijven op Pumps & Paarden, dus dat kwam mooi uit!

De pasvorm
Allereerst wil ik gelijk even vermelden dat je bij deze broek van WW Hippique beter één maat groter kunt bestellen, aangezien de taille smal uitvalt. Bij ‘normale’ broeken (van Zara, H&M etc), heb ik altijd maat 36. Echter zit ik bij rijbroeken vaak tussen 34 en 36 in. Hmm, lastig dus! Welke maat heb ik nodig?! Ik ben uiteindelijk toch maar voor maat 38 gegaan. Zoals je op de foto ziet is deze wel ietsjes te wijd, maar stiekem vind ik dat altijd wel lekker zitten… Dus prima! 😉 Maar tip dus voor jullie: ga liever voor een maatje groter! (En wil je liever in het echt passen? WW Hippique staat volgende week drie dagen lang met een stand op het evenement Paard2016!)

Verder vind ik de pasvorm erg fijn. De taille is vrij hoog en zit dus goed over je buik. Aan de achterkant zit een klein splitje. Aan de onderkant van de pijpen zit elastiek, dus geen klittenbandsluiting. Fijn!

Het siliconen zitvlak
Ik had nog nooit met een siliconen zitvlak gereden, dus ik was zó benieuwd! Ik moet eerlijk zeggen: ik vond het heel erg wennen. Ik heb het al eens eerder in een andere blog geschreven, maar ik rijd dus al-tijd met zo’n geheel ‘gladde’ rijbroek. Geen siliconen zitvlak en zelfs geen leren zitvlak. De reden? Ik krijg van broeken met leren zitvlakken eigenlijk bijna altijd kapotte knieën, die naden schuren zo erg! (Met uitzondering van mijn donkerblauwe PK International rijbroek trouwens, die heeft ook een leren zitvlak en zit heerlijk!)

Maar goed, opeens best ‘vast’ zitten in het zadel was dus wel erg wennen! Vooral met de galop merk je het verschil heel erg, ik glijd veel minder naar voren met iedere sprong! Toch was het niet zo dat ik muurvast zat. Ik had nog wel het gevoel dat ik me makkelijk kon bewegen en dat ikzelf nog wel ‘in charge’ was.

Ik kan dus voor mezelf wel concluderen dat zo’n siliconen best fijn is. Je gaat er minder door wiebelen en glijden, en je zit wordt een stuk stabieler. Heel fijn! Toch zal ik nooit afstand doen van mijn ‘gladde’ rijbroek, ook dat blijf ik fijn vinden namelijk. Ik denk dat iedereen voor zichzelf eens zo’n siliconen rijbroek moet uitproberen, gewoon om het eens te voelen! Deze van WW Hippique heeft best een fijn prijsje en is óók nog eens heel mooi om te zien, dus een goede optie om gewoon eens uit te proberen!

De stof
Wauw, dat moet ik echt nog wel even kwijt: deze broek zit ZÓ lekker! De stof voelt ontzettend zacht aan en dit zitvlak schuurt (in tegenstelling tot broeken met leren zitvlak) helemaal niet. De broek voelt en zit als een legging; dat is is denk ik wel de beste beschrijving die ik kan geven. De broek bevat heel veel stretch, dus als je je knieën buigt voelt dat heel makkelijk aan en is het niet strak en stroef. Heer-lijk! Het liefst draag ik ‘m ook gewoon lekker thuis op de bank, maar daar wordt vriendlief niet heel blij van geloof ik… 😉

Deze broek van WW Hippique is dan ook een hele dikke aanrader! Love it!

 

Hebben jullie ook een rijbroek met siliconen zitvlak? Wat zijn jullie bevindingen? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

2 comments

 1. ReplyIlse

  Grappige recentie. Connecties? Ik ken echt niemand (zie ook verder op internet) die siliconen fijn vinden. Veel merken zijn er dan ook al mee gestopt.


  1. Author
   ReplyMara

   Wat bedoel je hiermee te zeggen? Dat ik connecties heb met het merk en daarom zit te liegen? Als je mij en mijn blog langer volgt dan weet je dat dat onzin is. Mijn blog is uit passie en hobby ontstaan en ik word hier NIET betaald voor.

   Daarbij ken ik overigens wél heel veel mensen die siliconen fijn vinden en niets anders willen.

   Dag, Ilse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *