MUST SEE: Zó maak je je oude zadeldekje weer als nieuw!

Baal jij er ook zo van dat je favoriete dekje nu toch wel écht oud aan het worden is en dat ‘ie eigenlijk aan vervanging toe is? Dat is vanaf nu verleden tijd! Ik vond namelijk op internet een aantal tips & tricks om je dekje weer helemaal als nieuw te maken. Kijk mee!

 

zo-maak-je-je-dekje-zo-goed-als-nieuw

 

Stap 1: Verwijder alle vlekken
Leg het dekje in de badkuip (of op een andere handige plek waar je makkelijk kunt wassen) en maak de vlekken nat met wat water. Druppel vervolgens een vlekkenverwijderaar (zoals die van Vanish bijvoorbeeld) op de vlekken en laat dit zo’n 15 tot 30 minuten intrekken. Hierna stop je het dekje in de wasmachine en was je ‘m op 30 of 40 graden met zo’n 1000-1200 toeren per minuut.

 

Stap 2: Trek in vorm & laat drogen
Is het programma van de wasmachine afgerond? Haal je dekje er dan direct uit en trek je dekje weer een beetje vorm. Doe dit vooral bij de randen, aangezien dekjes daar het snelt gaan krullen of gekke vormen krijgen.

Is je dekje weer een beetje vorm, dan kun je ‘m te drogen hangen. Dit kun je het beste doen door ‘m aan een waslijn te hangen over een stoel. Het is belangrijk dat beide kanten languit kunnen hangen. Als je dit eenmaal gedaan hebt, moet je dekje er ongeveer zo uit zien:

 

Stap 3: Haal alle vouwtjes eruit
Toegegeven: na stap 1 en 2 ziet je dekje eruit als een rommelig vodje. Een dekje komt nou eenmaal nooit mooi strak uit de wasmachine.

Hoogste tijd dus om met een strijkijzer in de weer te gaan! Het beste is om een stoomstrijkijzer te gebruiken. Door de waterdamp werkt deze zachter in op de stof dan een normale strijkijzer, dat met heet metaal werkt. Hierdoor blijft de stof mooier. Trek het zadeldek flink strak als je gaat strijken. Zo krijg je het mooiste resultaat.

 

Stap 4: Zorg voor de finishing touch
Nu je dekje vlekvrij en weer glad gestreken is, is het tijd om je dekje weer écht als nieuw te maken. Dit doe je door een ontpiller te gebruiken. De kleur van je dekje wordt daardoor weer een stuk levendiger en je dekje ziet er weer goed uit. Een ontpiller kun je al vanaf €9,99 kopen. (klik hier bijvoorbeeld)

zo-maak-je-je-dekje-zo-goed-als-nieuw-2

 

Zoals je ziet op deze drie fotootjes, heeft de antipiller echt nog een groot effect! Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben. Mochten jullie het toegepast hebben op een dekje; post dan zeker een foto!

Hoe maken jullie je dekjes weer schoon en als nieuw? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

 

Bron: Angelika V. via Pferdetrends

1 comment

  1. Replyconstance

    Echt een goede tip! Nooit geweten dat je dekje op deze manier weer als nieuw word en nooit geweten hoe je dekje te behandelen nadat het uit de wasmachine komt..Super bedankt! Weer heel wat wijzer geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *