WEEKEND DIY: De lekkerste chocolaatjes voor paardenliefhebbers

 

Hallo, waar blijft dat lekkere voorjaarsweertje nou? Om er toch nog iets van dit druilige weer te maken heeft Marloes van de webshop Fjord Ukie weer een leuke DIY voor je klaarstaan. Dit keer legt ze uit hoe je de lekkerste chocolaatjes voor paardenliefhebbers maakt; kijk mee!

l

1

Dit heb je nodig:
Chocolade (wit of melk)
Pannetje
Smeltpannetje of schaaltje
(Siliconen) vormpje
Lepel
Optioneel: kleurstof voor witte chocolade
Optioneel: versiering, zoals spikkels (ook wel musketzaad)

2Stap 1. Om te beginnen zet je een pannetje met een laagje water op het vuur. In het pannetje plaats je een ander pan of schaaltje om de chocolade te verwarmen (op de au-bain-marie manier dus).

3Stap 2. Breek de chocolade in kleine stukjes en verdeel het in drie delen. Twee derde van de chocolade kun je smelten in het pannetje. Blijf de chocolade rustig roeren totdat het een gladde massa is geworden. Daarna haal je de chocolade van de warmtebron af en voeg je de overige chocolade (stukje voor stukje) toe. Blijf hierbij goed roeren totdat alle chocolade zacht is geworden. Door het geleidelijk te verwarmen blijft de chocolade ‘krokant’ als het weer is afgekoeld.

4Stap 3. Als je het leuk vind kun je bij de witte chocolade een paar druppels eetbare kleurstof toevoegen. Zoals je op de foto hierboven ziet koos ik voor de kleur zalmroze! Kleurstof kun je halen bij de supermarkt of online bestellen bij bak- en taartenshops. Bij deze laatste heb je ook wat meer keuze qua kleuren.

5Stap 4. Is alle chocolade gesmolten, dan kun je het in de vormpjes gieten. Dit super leuke paardenvormpje heb ik in Zweden besteld bij de website Grannas.com. De verzendkosten vallen reuze mee, dus je kunt gerust even rondneuzen in de shop. Het vormpje dat ik heb besteld is eigenlijk een ijsblokjesvorm, maar werkt voor deze DIY ook prima! Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken, maar siliconen vormpjes als deze zijn wel het makkelijkst. Je drukt de chocolade er dan zo uit.

6Stap 5. Om de figuren te versieren kun je spikkels op de chocolade doen. Maar je kunt natuurlijk ook nootjes gebruiken of bijvoorbeeld stukjes gedroogd fruit. Net wat je lekker vindt.

7Stap 6. Tijd om de chocolade te laten afkoelen! Zet de vormpjes op een koele plek (of gewoon in de koelkast) en wacht ongeveer een uurtje. De paarden chocolaatjes zijn nu klaar om op te eten, maar je ze natuurlijk ook leuk inpakken en cadeau geven!

8

En, heb jij ook wel zin om dit lekker te gaan maken? Of om cadeau te geven binnenkort? Laat je reactie achter op de Facebookpagina van Pumps & Paarden, klik hier!

Geschreven door Marloes Vogel – webshop Fjord Ukie – www.fjordukie.nl

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *