TIPS & TRICKS: om je paard makkelijker te laten verharen

 

Het is lente en voor paardenliefhebbers betekent dat maar één ding: OVERAL. HAAR! Het liefst wil je dat het verharen zo snel mogelijk voorbij is, maar helaas gaat het niet bij ieder paard even rap. Gastblogger Tessa de Wolf geeft je tips & tricks om sneller door het verhaarproces te komen.

l

Manier1

Lekker logisch, maar de belangrijkste manier om je paard te helpen met verharen, is natuurlijk door aan de slag te gaan met diverse poetsspullen. De losse haren kunnen gaan irriteren bij je paard, dus een grondige poetsbeurt wordt sowieso op prijs gesteld.

Bovenstaande poetsspullen verwijderen makkelijk en snel het haar:

1. Rosborstel €6,95 – klik hier
2. Poetsblokje €2,50 – klik hier
3. Poetshandschoen €3,17 – klik hier
4. Furminator €74,50 – klik hier

 

Manier2

Lijnzaadolie
Gezonde paarden (die voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen) verharen meestal binnen zo’n twee weken. De PaardenDrogist.nl vertelt: “Een gezond paard hoeft tijdens het verharen geen extra supplementen of vitaminespuiten bijgevoerd te krijgen. Bij een gezond paard heeft dit namelijk helemaal geen extra effect op het verharen. Wel kun je natuurlijk wat lijnzaadolie door het voer doen, voor een mooie, glanzende vacht. Je paard vind het lekker en de vetzuren dragen ook nog eens bij aan een fit en vitaal lichaam, dus probeer het zeker eens uit!” Klik hier om een fles van 2,5 liter lijnzaadolie aan te schaffen!

Vitamine- en mineralen supplementen
Duurt het bij jouw paard allemaal wat langer? Dan heeft hij of zij misschien wat meer hulp nodig. De PaardenDrogist.nl: “Oudere paarden, paarden die ziek zijn (geweest) en paarden die tekort hebben aan voedingsstoffen kunnen vaak wat meer moeite hebben met het verharen. Voor deze paarden kan een vitamine- en mineralen supplement zeker wat hulp geven.

Wij adviseren je om je paard een supplement te geven met een dubbel effect: de aanvulling van eventuele tekorten én de ondersteuning van de darmflora, waardoor die extra stoffen beter opgenomen worden door het lichaam en ze optimaal hun werk kunnen doen. Is je paard na 5-6 weken nog niet door zijn wintervacht heen en is de vacht lang, zwaar en krullend? Dan is het verstandig om je dierenarts te raadplegen. Zulke vachtveranderingen kunnen duiden op de Ziekte van Cushing/PPID.”

Ik hoop dat jullie iets aan de tips van mij en de PaardenDrogist.nl hebben! Verhaart jouw paard ook zo erg? Hoe help jij je paard dit proces door? Laat je reactie achter op de Facebookpagina van Pumps & Paarden, klik hier!

Liefs, Tessa

5 comments

 1. ReplyMichelle

  Heyy,
  Je kan ook gewoon een zaag gebruiken dat doen wij wel eens 🙂
  Werkt super goed! Wel een beetje oppassen dat je je paard geen pijn doet.
  X Michelle

 2. Pingback: 5 Tips om je paard makkelijker te laten verharen - DIYpaarden.nl

 3. ReplyKarin Huizer

  ik mis hier de de fantastische HandsOn Goves!
  Anno 2017 mag dit niet ontbreken in ieders poetskist, voor alle paarden. Zowel nat als droog te gebruiken!

 4. ReplyRichard Wagenaar

  Nee, hier heb ik niets aan. Extra vitamines hebben namelijk geen zin. Er is een supplement nodig met extra zink, koper en mangaan. Er zijn wel supplementen die ondersteunen met verharen, maar eentje met bovenstaande sporenelementen heb ik nog niet gevonden.
  Ik vraag me af of fabrikanten eigenlijk wel weten wát een paard nodig heeft, met al die fantasieprodukten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *