TRIED & TESTED: Strikjes zweetdeken van Wipiti

 

Misschien hebben jullie ‘m al eens voorbij zien komen: de opvallende strikjesdeken van het merk Wipiti. Huisfotograaf Lysanne Eijlander ging ‘m speciaal voor Pumps & Paarden uitgebreid testen – én uiteraard ook uitgebreid fotograferen 😉

l

beer1 2 (1)

beer1 2 (1)1
beer1 2 (1)11text

Wat: Zweetdeken met zebraprint en satijnen strik
Prijs: van €79,95, nu voor €44,95
Waar te koop: Wipiti, klik hier!

Verkrijgbaar in twee kleuren:

dekens

De kwaliteit
Om eerlijk te zijn was ik best een beetje positief verrast over de kwaliteit van de deken, toen ik ‘m thuisbezorgd kreeg. De deken is zeer mooi afgewerkt en de stof van de deken is van goede kwaliteit. Ik vond de deken op de foto van de webshop een beetje ‘goedkoop’ ogen, maar in het echt is dit zeker niet het geval!

De borstsluiting
De borstsluiting maakt de deken extra chique. Wat ik wel jammer vind, is dat er binnen in deze mooie borstsluiting geen gesp zit. Ik weet niet helemaal of het klittenband zich goed houd op langere termijn. Voor nu werkt het in ieder geval prima; de deken sluit goed en het blijft ook mooi zitten.

De pasvorm
Ook de pasvorm van de deken ziet er prima uit. De fries op de foto’s is best wel rond, groot en breed en daardoor passen de meeste zweetdekens niet zo goed. Veel dekens trekken naar achteren, maar dat is bij deze deken van Wipiti niet het geval! Wel zit ‘ie daardoor iets te strak bij de borst, zoals je op de foto’s misschien ook wel ziet. Daarom hebben we de deken ook nog even op een ‘normaal’ paard gelegd en ik kan je vertellen: de pasvorm is prachtig en maat 205 is ook écht 205. Dat is heel fijn!

Het opnemen van zweet
Niet alleen de maat is precies wat die moet zijn, maar de zweetdeken dient ook precies waarvoor een zweetdeken moet zijn: zweet opnemen. Dat doet deze erg goed! Waarschijnlijk komt dat ook door de mooie kwaliteit stof.

Conclusie
Het model van de deken? Daar moet je denk ik echt van houden, het is duidelijk een gevalletje: you love it or you hate it. Maar de kwaliteit is écht heel goed en je zult er op wedstrijd zeker mee shinen! Ik vind absoluut dat je waar voor je geld krijgt.

Alle foto’s zijn in eigendom van Lysanne Eijlander – le-fotografie.nl

1 comment

  1. Replylatisha

    hooi, ik had een vraagje over de wipiti deken met strik ! bij het kopje hier te koop, kom ik bij een hele aparte site terecht… waar kan ik hem kopen voor die prijs ?

    Groetjes,
    Latisha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *