FOOD: Gezond tussendoortje – Bananenbrood

Bananenbrood

Ook altijd zo’n zin in iets lekkers rond een uur of vier? Of ’s avonds op de bank? Wij hebben hét recept voor een gezond en ook nog eens heel erg lekker tussendoortje; een bananenbrood. Waarom het zo heet, geen idee, het smaakt meer als een cake dan een brood. Maar lekker is ‘ie wel. Hij staat binnen 60 minuten op tafel en krijg je hem niet helemaal op? Geen probleem, een bananenbrood blijft (verpakt in aluminiumfolie of een luchtdichte trommel) zo’n vijf dagen goed. Invriezen kan ook.

Tip: maak direct twee bananenbroden tegelijk en snijd ze in plakken. Bewaar het in een trommel en neem iedere dag een plak mee naar je werk of naar stal. Easy peasy!

Ingrediënten
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gram (spelt)meel
2 theelepels bakpoeder
Kies vervolgens ingrediënten die jou lekker lijken in je brood. Onze favorieten zijn stukjes pure chocolade, blauwe bessen en ongezouten noten. Een beetje kokosrasp erbij is ook smullen.

Aan de slag!
1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
2 Pureer de bananen en doe ze in een kom.
3 Voeg hier één voor één de eieren aan toe en mix het geheel met een staafmixer.
4 Voeg het meel en de bakpoeder toe en mix nog even met een staafmixer.
5 Voeg als laatste jouw extra ingrediënten toe, zoals stukjes chocolade, noten en kokosrasp.
6 Bedek een cakevorm (ongeveer 23 cm) met bakpapier of vet het in.
7 Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten af.
8 Steek een satéprikker in de cake. Komt deze er droog uit? Dan is je cake klaar!

Bananenbrood

Bananenbrood

Maken jullie ook weleens een (gezond) tussendoortje zelf? Of heb je al eens een bananenbrood gebakken? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook deze artikelen:

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *